Antik siyez buğdayı ve 400 yıllık konak / Ancient wheat siyez and 400 year old mansion

Kastamonu
Antik siyez buğdayı ve 400 yıllık konak / Ancient wheat siyez and 400 year old mansion
Antik siyez buğdayı ve 400 yıllık konak / Ancient wheat siyez and 400 year old mansion Antik siyez buğdayı ve 400 yıllık konak / Ancient wheat siyez and 400 year old mansion
5 reviews Updated 2 years ago
SCROLL DOWN FOR ENGLISH Kastamonu'nun Daday ilçesi'nde yerleşik Balabanağa Çiftliği adını yaklaşık 450 yıldır sahibleri olan Oğuzbalaban ailesinden almıştır. Yaklaşık 400 dekar tarım arazisi üzerinde bulunan Balabanağa Çiftliği'nde 20000 m2 sebze ve meyve bahçelerinde ihtiyaçlar ölçüsünde tarım yapılıyor. Çiftlikte Kastamonu'ya has antik siyez buğdayı, elma, armut, erik, ahlat, alıç, ayva vb. gibi birçok ağaçtan yararlanılmakta ve Karadeniz ikliminde yetişen birçok sebze yetiştirilmekte. Çiftlikte büyükbaş hayvanlar ve kümes hayvanları bulunmakta. Yoğurt, süt, peynir ve yumurta çiftlik hayvanlarından sağlanmakta. Oğuzbalaban ailesi çiftliğe gelen gönüllüleri Balabanağa Konağında ağırlamayı hedefliyor. Yemekler hep beraber pişiriliyor. Çiftlik sahipleri konağın bir odasını misafirlerin kalması için hazırlıyor. Balabanağa Konağı hakkında: Daday'ın İnciğez köyü'nde, koruluk bir tepenin yamacında tek başına yaşayan Balabanağa konağı 1636 yılında yapılmıştır. Her biri 400 yıldan daha eskiye dayandığı bilinen çeşme, tarihi türk hamamı, tahıl ambarı gibi ek üniteleri ile birlikte Balabanağa Konağı günümüze çevre ve doğal etkilerden az zarar görerek gelmiştir. Ahşap-kargir karışımı bir teknikle yapılan Balabanağa Konağı'nın zemin kat duvarları yer yer ahşap dikmelerle desteklenmiş yığma taş ve kerpiçtir. Üst kat duvarları kerpiç dolgulu, sıvalı ahşap karkas olarak yapılmıştır. Balabanağa Çiftliği'nde Anadolu'nun geleneksel misafir ağırlama adetleri sürmektedir. TEM-AĞU: Balya taşıma, hayvan bakımı, sebze toplama, sebze kurutma EYL: Ürün işleme (reçel, turşu, tarhana) --- Balabanağa Farm, situated in Daday province of Kastamonu, is named after Oğuzbalaban family which owns the place for almost 450 years. Farm land is approximately 100 acres and various vegetables and fruits are grown on 20 thousand square-meters. These include fruits like apple, pear, plumb, wild pear, hawthorne, quince, etc and many vegetables which can grow in Black Sea climate. Kastamonu's ancient wheat variety 'siyez' is grown here. There are also cattle and poultry which provide source for milk, yoghurt, cheese, and eggs. Oğuzbalaban family will host their volunteers in the historical Balabanağa Konağı (Mansion). Volunteers are expected to help preparing the meals together. About Balabanağa Konağı (Mansion): Balabanağa Konağı, standing alone on a forest hillside of İnciğez village, was built in 1636. The mansion and its extensions such as the fountain, Turkish bath, and granary, which are all more than 400 years old, have survived with minimum damage from natural impacts. Basement walls of the mansion are composed of stone and adobe supported with wooden poles. Upper story walls are made of adobe filled wooden frames. Traditional hospitality culture of Anatolia is still alive in Balabanağa Farm. JUL-AUG: Carrying straw bales, animal care, vegetable harvest, vegetable drying SEP: Food processing (jam, pickles, traditional soup - 'tarhana') Certifications: orser Internet access available
Learning opportunities
Vegetable farming
Fruit or nut farming
Grain farming
Poultry farming
Sheep or goat farming
Dairy farming
Vegetable or fruit preservation
Bakery
Host type
Self-sufficiency property
40 Hectares | 98.8 Acres
Accommodation
2 WWOOFers
Bedroom
Children not accepted
Pets accepted
Meals
Omnivore
Length of stay
1-2 weeks
3-4 weeks
Over a month
Evren
Evren
Member since 2023
Languages spoken: Turkish Response rate: 79% Response time: typically within 3 days
November 2025
  1. Mon
  2. Tue
  3. Wed
  4. Thu
  5. Fri
  6. Sat
  7. Sun
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Open
Planned visit
Closed
Reviews
Ismail
Ismail
Türkiye • August 2025
ilk tatuta deneyimimde kendimi ilk günden ailenin üyesi gibi hissettiğim bir yer oldu. ben memnun kaldım. ilerde tekrar gitmeyi düşünürüm. balabanağa ailesine teşekkürler..
Okan
Okan
Türkiye • August 2025
Gönüllü olarak 1 haftalık olarak başvurup çiftlikteki samimi ortamdan ve aile sıcaklığından dolayı 1 ay kaldım,zamanın nasıl geçtiğini bile fark etmedim mutlu olduğum için. Birlikte keyifle birçok iş yaptık.Kamp alanına gelen yerli ve yabancı gezginlerle tanışmak ve sohbet etmek de burada geçirdiğim zamanı ayrıca zenginleştirdi.Doğum günümü pasta hazırlayarak kutlamaları da Balabanağa Ailesinin insanlıklarına ve inceliklerine dair çok şey anlatıyor.Beni birlikte geçirdiğim bu süreçte ailelerinin bir parçası olarak gördüler.Gösterdiğiniz değer,insanlık,paylaşım,samimiyet için sizlere gönülden teşekkür ederim.Aile sıcaklığınızı,birlikte geçirdiğimiz güzel vakitleri,zengin sofralarınızı unutmayacağım.Sağlıcakla...
İrem
İrem
Türkiye • September 2022
Her yönüyle muhteşem bir deneyimdi. Bana hayatımın bu önemli deneyimini yaşatan sımsıcak Balabanağa ailesine çok ama çok teşekkür ediyorum. İyi ki gelmişim diyeceğiniz çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız muhteşem bir ortam. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Onur
Onur
Türkiye • June 2022
Kastamonu Daday’ın temiz havası ve muhteşem yeşilinin içerisinde; misafir sever, samimi, iyi, yardımsever insanların işlettiği çok güzel bir çiftlik ve tarihi bir konak. Herkesin gitmesini tavsiye ederim. Ev sahiblerine en içten sevgilerimle.
Cigdem
Cigdem
Türkiye • February 2022
Muhteşem bir doğaya sahip Daday'da, çalışmaktan zevk alacağınız, sımsıcak insanlarla dolu bir çiftlik. Iyi ki geldik.